• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Интел најављује пројекат Амбер, са циљем независног осигурања поверења

Интел најављује пројекат Амбер, са циљем независног осигурања поверења

techserving |
1187

Као део свог годишњег Интел Висион догађаја, компанија је званично најавила Пројецт Амбер, апликацију која има за циљ да помогне предузећима у заштити својих рачунарских средстава у облаку, ивичним и локалним окружењима. Очекује се да ће нова услуга организацијама омогућити даљинску верификацију поузданости треће стране у низу окружења.

„Како организације настављају да капитализују вредност облака, безбедност никада није била на првом месту. Поверење иде руку под руку са безбедношћу, а то је оно што наши купци очекују и захтевају када испоручују Интел технологију“, рекао је Грег Лавендер, главни технолошки директор, виши потпредседник и генерални директор Групе за софтвер и напредну технологију у Интелу. „Са увођењем пројекта Амбер, Интел подиже поверљиво рачунарство на следећи ниво у нашој посвећености приступу без поверења у атестирању и верификацији рачунарских средстава на мрежи, ивици и у облаку.“

Темељна основа поверења у поверљивом рачунарском окружењу успоставља се путем процеса који се назива атестирање, према Интелу. Пошто је процес верификације императив за организације које прелазе на хибридна и удаљена радна окружења, кључно је да предузећа знају да њихови запослени раде на безбедним и поверљивим платформама. Користећи окружење за поуздано извршавање засновано на хардверу (ТЕЕ), Интел каже да се надају да је Пројецт Амбер почетак корака ка новом мулти-цлоуд, мулти-ТЕЕ сервису за атестирање треће стране.

Intel announces Project Amber, with the goal of independent trust assurance

На пример, Пројецт Амбер ће служити као независна услуга атестирања, осигуравајући да контејнери не обављају сопствени процес верификације. Ово корисницима даје још један ниво сигурности када верују да је окружење у коме раде безбедно и проверено.

SEE: Windows, Linux, and Mac commands everyone needs to know (free PDF) (TechRepublic)

Са циљем побољшане гаранције поверења, Интел види Пројецт Амбер као независни ауторитет за поверење у облику иновативне имплементације безбедности засноване на услугама. Ова иновација ће предузећима пружити сигурност да су њихова рачунарска средства у различитим окружењима безбедна и да су безбедна независно верификована. Коришћење треће стране за процес атестирања има за циљ да обезбеди безбрижност предузећа која ће уверити предузећа да је њихово окружење адекватно обезбеђено.

У почетном увођењу пројекта Амбер, Интел очекује да ће услуга радити на бројним различитим платформама, распоређеним као голи метални контејнери, виртуелне машине и контејнери који раде у виртуелним машинама користећи Интел ТЕЕ. Првобитно издање ће подржати Интел ТЕЕ-ове, са плановима за проширење покривености на платформе, уређаје и друге ТЕЕ-ове у будућности.

Услуга је постављена да буде независна од облака, подржавајући поверљива рачунарска радна оптерећења у јавном облаку и приватном, хибридном облаку и рачунарству на ивици. Поверење је постало кључ за многе индустрије данас, помажући у спречавању експлоатације предузећа кроз низ различитих врста малвера и рансомвера.

Интел каже да планира да покрене кориснички пилот пројекта Амбер у другој половини ове године, након чега ће уследити општа доступност за предузећа у првој половини 2023.

Иновациони билтен

Будите у току са паметним градовима, вештачком интелигенцијом, Интернетом ствари, ВР, АР, роботиком, дроновима, аутономном вожњом и више од најбољих технолошких иновација.

Delivered Wednesdays and Fridays