• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Други лош драјвер — овај за аудио — избацује Виндовс Упдате. Заштити себе!

Други лош драјвер — овај за аудио — избацује Виндовс Упдате. Заштити себе!

techserving |
1239

Не знам за вас, али мени је доста свих гурнутих Виндовс грешака. Ако сте прошле недеље инсталирали закрпе Патцх Туесдаи као добар мали леминг, Мицрософт вас је можда ставио у неизбежну петљу плавих екрана или искључио звук.

Ако вас погоди било која од ових пошасти, постоји сложена серија ручних корака које можете предузети да бисте решили проблем, у комбинацији са две нове закрпе које могу помоћи ако можете да покренете рачунар. То је под претпоставком да већ нисте купили нову машину или покварену однели на поправку.

Прво, ХП плави екрани. Говорио сам о симптомима у четвртак: Након инсталирања најновијих Вин10 1803 или 1809 кумулативних ажурирања, ХП машине су појавиле ВДФ_ВИОЛАТИОН плаве екране. Ако поново покренете систем, БСОД се враћа. Завршава се да БСОД-ови нису узроковани кумулативним ажурирањима - барем не директно - већ су, у ствари, узроковани лошим ажурирањем драјвера за тастатуру које је потиснуто из отвора за ажурирање Виндовс-а истовремено са кумулативним ажурирањима.

Мицрософт сада документује проблем у КБ 4468304:

ХП уређаји могу имати грешку плавог екрана ВДФ_ВИОЛАТИОН након инсталирања управљачког програма ХП тастатуре (11.0.3.1). ... Мицрософт је идентификовао ХП драјвер са познатом некомпатибилношћу са одређеним ХП уређајима на Виндовс 10 верзијама 1803 и 1809. Мицрософт је 11. октобра 2018. уклонио управљачки програм из Виндовс Упдате да би смањио број погођених уређаја. Поред тога, Мицрософт је објавио ову исправку како би уклонио некомпатибилни драјвер са уређаја који чекају на поновно покретање. ХП активно ради на овом питању.

Што је све у реду, али ако сте у петљи за покретање са плавим екраном, сребрни метак попут овог не помаже. Не можете пуцати у свој лош рачунар сребрним метком са телефона. Ако не можете да покренете свој ХП рачунар, морате да пронађете КБ 4468372, који садржи детаље о покретању око серијског БСОД-а.

(Историјска напомена: Лош управљачки програм је објављен у закрпи у уторак, 9. октобра. Овај КБ чланак каже да је повучен 11. октобра. Чланак је објављен касно у петак, 12. октобра. Хајде да га чујемо ради брзог одговора.)

Што се тиче аудио драјвера, људи који користе Виндовс Упдате за Вин10 1709, 1803 и 1809 открили су да је звук престао да ради, са поруком „Није инсталиран ниједан аудио излазни уређај“ – нешто као шок за оне који су радили аудио излазне уређаје Годинама.

У петак је Мицрософт аудио инжењер Маттхев ван Еерде објавио ово на МСДН блогу:

A second bad driver — this one for audio — gets pushed out by Windows Update. Protect yourself!

Ако вам је Виндовс Упдате грешком послао Интел Аудио Цонтроллер верзију 9.21.0.3755, деинсталирајте га. … Ако вам је Виндовс Упдате грешком послао Интел Аудио Цонтроллер верзију 9.21.0.3755, деинсталирајте га

Мицрософт је у суботу објавио КБ 4468550, који решава проблем деинсталирањем лошег драјвера:

Ова исправка решава проблем где након инсталирања управљачког програма Интел Смарт Соунд Тецхнологи (верзија 09.21.00.3755) преко Виндовс Упдате-а или ручно, звук рачунара може престати да ради.

Чланак из базе знања проширује опис грешке тако да укључује Вин10 верзију 1709.

Иако је истина да сте можда ручно инсталирали лош драјвер, далеко је вероватније да га је Мицрософт послужио као део процеса ажурирања оперативног система Виндовс. Реддит постер ДриверЦоиоте имао је неколико коментара:

Ручно сам инсталирао 8544, а затим Мицрософт гура ову исправку, што ме ставља на 8549 (Реалтек драјвери). Добро, погодите шта ради ажурирање након провере ажурирања? Сада преузима 8475! Вратио је мој аудио драјвер буквално без разлога.

Све ово мора да вас натера да се запитате зашто би у Сем Хилу ико желео да Мајкрософт гура бугги драјвере на машине које добро функционишу са старим драјверима. Да, постоје случајеви када бисте можда желели да ажурирате управљачки програм, али моја препорука је већ дуго била да ажурирате управљачке програме директно са веб локације произвођача.

Овај месец још једном показује колико је глупо пустити Мицрософт да слепо поставља закрпе на вашу машину.

Ако желите да зауставите аутоматско ажурирање драјвера, то је лако у Вин10 Про и Едуцатион, користећи групне смернице „Немој укључити драјвере уз Виндовс Упдате“. То није тако лако у Вин10 Хоме, где морате ручно да уредите унос у регистратору. Муаро Хуцулак има детаљне детаље за обе процедуре на Виндовс Централ блогу.

Ако мислите да је октобарски уторак био лак, нисте га пратили.

Добијте праву причу на АскВооди Лоунге-у.