• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Поправите Интел ССТ микрофон који не ради на Виндовс 11/10

Поправите Интел ССТ микрофон који не ради на Виндовс 11/10

techserving |
1142

No one can deny the importance of a Microphone and if the Mic fails to work, one will be annoyed. And a lot of users are exasperated as their Microphone fails to work. After a bit of probing, they found out that their Intel SST microphone was not working on their Windows computer.

According to them, when they open the Device Manager and go to the Properties of Intel(R) Smart Sound Technology (Intel(r) SST) OED. The Device status says This device cannot start. (Code 10) or Failed to load external libraries.

У овом чланку ћемо решити проблем са неким врло једноставним решењима која чак и технички аматер може да изведе.

Why is the Интел ССТ микрофон не ради на Виндовс 11/10?

Чешће ћете се суочити са овом грешком због проблема са возачем. Ако ваш драјвер не ради, ако је застарео или ако је управљачки програм оштећен. Разлог због којег ће возач показати ову посебну особину може имати огромну листу, али се лако могу поправити, а то ћемо видети касније у чланку.

Могу постојати и неки проблеми са компатибилношћу на које сте можда наишли након преузимања апликације. Ове апликације могу бити у сукобу са вашим драјвером и узроковати спорни проблем.

Постоје неки други разлози и потенцијална решења која ћемо видети касније у овом чланку. Дакле, хајде да ускочимо у то.

Интел ССТ микрофон не ради на Виндовс 11/10

Ако Интел ССТ микрофон не ради на вашем рачунару, прво покушајте да поново покренете рачунар. Ако то не успе, покушајте поново да повежете све периферне уређаје, ово ће функционисати ако имате спољни микрофон који не ради. Такође, овај пут када се повезујете, уверите се да су све везе чврсте. Ако то не помогне, следите прописана решења за решавање овог проблема.

Fix Интел ССТ микрофон не ради на Виндовс 11/10

Хајде да причамо о њима детаљно.

1] Uninstall Intel SST

Sometimes, running away from the problem is not that bad. In this case, if you remove the faulty Intel Smart Sound Technology (Intel(r) SST) OED driver, your computer will be forced to use the generic option. So, go ahead, and remove the driver in question, your issue will be resolved.

Пратите дате кораке да бисте урадили исто.

Затим поново покрените рачунар и проверите да ли проблем и даље постоји.

2] Use Intel Driver Support Assistant

Интел Дривер Суппорт Ассистант је одличан начин да ажурирате своје Интел драјвере. Можете лако да ажурирате све застареле драјвере и то ће на крају решити проблем.

Када то урадите, покрените апликацију и пустите је да идентификује све застареле управљачке програме. Од вас ће се тражити да преузмете и инсталирате најновију верзију тих драјвера. Урадите то и проверите да ли проблем и даље постоји.

3] Run Audio Troubleshooter

Такође можете да користите уграђени алат за решавање проблема са звуком компаније Мицрософт да бисте решили проблеме са звуком. Да бисте то урадили, следите дате кораке.

Ваш проблем ће бити откривен и решен.

4] Replace the driver with HD Audio Controller

A lot of victims were able to resolve the issue by switching to the HD Audio Controller. You can easily replace the Intel driver that’s causing trouble for you, with the generic driver. Пратите дате кораке да бисте урадили исто.

Сада поново покрените рачунар и погледајте да ли се проблем и даље јавља.

Надамо се да ћете успети да решите проблем уз помоћ датих решења.

Како да поново инсталирам драјвер микрофона у оперативном систему Виндовс?

You can easily reinstall your Microphone Driver from the Device Manager. Пратите дате кораке да бисте урадили исто.

To reinstall it, you can either download the driver from the manufacturer’s website or click on the Scan for hardware changes button.

На овај начин, ваш аудио драјвер ће бити поново инсталиран и моћи ћете да отклоните грешку.

Повезан: