• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Поправи грешку Шта није успело ИнтцОЕД.сис у оперативном систему Виндовс 11/10

Поправи грешку Шта није успело ИнтцОЕД.сис у оперативном систему Виндовс 11/10

techserving |
1226

Are you experiencing a blue screen or random crashes with the What Failed: ‘IntcOED.sys’ error code on your Windows 11 or Windows 10 computer? Some users have encountered a blue screen accompanied by the What Failed: ‘IntcOED.sys’ error code. This is the blue screen error that occurs while Windows installs a collective update or while installing the remaining drivers. It is also known as a fatal error as the OS stops working.

Ако сте један од погођених корисника, дошли сте на исправну страницу. Овде смо поменули решења која су помогла погођеним корисницима да се отарасе грешке. Испробајте ове исправке и решите грешку без много проблема.

Шта је ИнтцОЕД.сис?

ИнтцОЕД.сис је грешка на Виндовс-у која доводи до појаве плавог екрана. Већина корисника је изјавила да је главни кривац за овај проблем недоследност са Интеловом ССТ или Смарт Соунд технологијом. Међутим, други разлози такође могу довести до развоја кода грешке ИнтцОЕД.сис.

Када се јавља грешка ИнтцОЕД.сис Фаилед?

Driver-related inconsistency

Један од најчешћих узрока грешке у грешци ИнтцОЕД.сис су проблеми настали због проблема у вези са драјвером. У том случају, Виндовс Аудио алатка за решавање проблема може помоћи коришћењем аутоматизованих поправки. Морате да покренете Виндовс Аудио алатку за решавање проблема и следите дата упутства. Обавезно потражите препоручено решење.

Conflict with OED driver

Други разлог за неуспелу грешку у развоју ИнтцОЕД.сис је сукоб између различитих системских процеса. У том случају, видећете проблеме са ОЕД драјвером на основном уређају Сурфаце Боок Перф. Једино решење је присилити систем да деинсталира постојећи ОЕД драјвер. Користите верзију која је компатибилна са системским процесима.

Corrupted Smart Sound Technology driver

Да ли сте знали да оштећене или оштећене датотеке драјвера могу изазвати проблем са аудио системом? Најбоље решење је да вратите постојећи ОЕД драјвер Соунд Тецхнологи. Након тога, морате пустити систему да се одлучи за еквивалент компатибилан са системом.

Поправи оно што није успело ИнтцОЕД.сис грешка плавог екрана

There are various solutions that can help you to fix IntcOED.sys failed error. The accompanying message could include Driver Unloaded without canceling pending operations. We have provided the latest fixes that are 100% working to date.

Биће вам потребна администраторска дозвола или налог да бисте ово решили.

1] Uninstall or Reinstall Intel’s Smart Sound Technology (SST)

One of the simplest ways to fix the IntcOED.sys failed error on Windows is to uninstall the SST or Intel Smart Sound Technology. After that, you can reinstall it if you want. However, users report that reinstalling SST might not fix the issue. For the best results, keep SST uninstalled, and that way, you will get rid of the blue screens.

Погледајте кораке које морате предузети да бисте деинсталирали ССТ

Након тога, проверите да ли се грешка ИнтцОЕД.сис неуспела и даље јавља.

2] Run Playing Audio Troubleshooter

Често је узрок грешке ИнтцОЕД.сис неисправно пренет управљачки програм за звук из Виндовс-а. У том случају, сам Мицрософт је предложио исправку коју можете применити. Ево корака које морате да пратите да бисте покренули алатку за решавање проблема са звуком –

Fix What failed IntcOED.sys error on Windows 11/10

After that, restart the system and check if the problem is fixed.

Read: Fix hardlock.sys Blue Screen Of Death error

3] Update Drivers Using Intel assistant Software

Sometimes, issues with the driver that comes with the Microsoft update can cause the IntcOED.sys failed error. In that case, you can visit the Intel Driver page and use the Intel Driver & Support Assistant software to update the drivers.

Овај предлог ће вам вероватно помоћи.

Related: Intel Driver & Support Assistant is not working

4] Update BIOS

Постоји могућност да је застарели БИОС основни узрок грешке. Застарели БИОС може проузроковати да ваш систем буде нестабилан због оптерећујућих оптерећења. Многи корисници који су имали грешку „Шта није успело: „интцОЕД.сис“ открили су да је ажурирање БИОС-а решило проблем.

Да бисте ажурирали БИОС своје матичне плоче, потребно је да пратите упутства произвођача матичне плоче. Претражите са „име произвођача матичне плоче + модел + ажурирање биографије“ да бисте добили упутства.

Имајте на уму да је ажурирање БИОС-а осетљиво, тако да морате бити пажљиви, иначе ће довести до кварења ваше матичне плоче. Препоручује се да, ако нисте искусни, однесете свој рачунар сертификованом техничару.

Проверите да ли ова поправка функционише у вашем случају. Ако није и ваш рачунар има ажуриране БИО, покушајте са следећом потенцијалном исправком да бисте је решили.

See: Fix Ndu.sys BSOD error

5] Run SFC and DISM scan

Ако вам горња решења нису успела, постоји шанса да имате посла са корупцијом система. Ако је сценарио применљив, можете покушати да покренете СФЦ и ДИСМ скенирање да бисте поправили оштећење системске датотеке. Ова метода се показала као ефикасна у многим случајевима и могла би да функционише и за вас.

Да бисте покренули СФЦ (Систем Филе Цхецкер) скенирање на Виндовс 11, потребно је да пратите следеће кораке:

Прво, покрените командну линију са администраторским правима.

У командној линији откуцајте следећу команду:

SFC /scannow

Сада притисните Ентер и он ће скенирати систем за оштећене системске датотеке.

Када се скенирање заврши, поново покрените рачунар и погледајте да ли се иста грешка поново појављује или не.

Ако СФЦ не успе да исправи грешку, можете покушати да скенирате помоћу ДИСМ-а (алатка за сервисирање и управљање сликама) што би могло бити од помоћи. То је баш као провера системских датотека. Међутим, користи ажурирање за Виндовс да замени оштећену датотеку, тако да је то један корак испред СФЦ-а. Можете пратити доле наведене кораке да бисте извршили ДИСМ скенирање:

Прво отворите командну линију са администраторским правима.

Сада у ЦМД унесите следеће команде и притисните Ентер:

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealthDISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Када се обе команде успешно изврше, поново покрените рачунар и погледајте да ли је грешка исправљена.

Ако покретање СФЦ скенирања или ДИСМ скенирања не помогне у отклањању грешке, можете испробати следећу потенцијалну исправку да бисте је се решили.

Read: How to fix Tcpip.sys Blue Screen Error?

6] Uninstall Recent Feature Update

Могуће је да је недавно инсталирано ажурирање функције у сукобу са зависношћу ИнтцОЕД.сис и да ћете на крају имати грешку ИнтцОЕД.сис која није успела. У том случају, деинсталирање најновијег ажурирања функција може вам помоћи да исправите грешку. Да бисте деинсталирали недавна ажурирања функција, потребно је да пратите следеће кораке:

Ако се грешка и даље појављује, постоји још неколико поправки које можете покушати. Дакле, пређите на следеће потенцијално решење.

See: Fix UcmUcsi.sys failed Blue Screen error

7] Restore Windows to Factory settings

Ако горе наведене мере не раде, можете се одлучити за ресетовање рачунара на фабричка подешавања без губитка података. Аутоматски брише све недавне активности и почиње испочетка. Да бисте ресетовали Виндовс, следите ове кораке:

Read: Fix volsnap.sys failed BSOD error

Грешка ИнтцОЕД.сис која није успела у оперативном систему Виндовс може бити посебно фрустрирајућа ако наставите да добијате плави екран. Зато је од виталног значаја идентификовати примарни разлог и радити на примени најбољег решења. На срећу, постоји више решења која можете користити да бисте решили грешку. Међутим, ако засићење и даље није поправљено, морате контактирати стручног техничара.

Read: Fix EXFAT FILE SYSTEM (volmgr.sys) BSOD error

Шта узрокује грешку грешке ИнтцОЕД.сис у оперативном систему Виндовс 11?

Истражили смо и анализирали могуће узроке грешке ИнтцОЕД.сис на основу различитих извештаја. Ево могућих узрока због којих може доћи до грешке:

Можда постоје неки други основни разлози за грешку. У сваком случају, можете испробати исправке које смо поменули у овом чланку да бисте исправили грешку.

Шта је Интелова технологија паметног звука?

Интелова Смарт Соунд Тецхнологи или ССТ је одличан интегрисани аудио процесор дигиталног сигнала или ДСП. Дизајниран је за управљање говором, гласом и аудио интеракцијама. Са Интеловим ССТ, рачунари са Интел Атом и Интел Цоре процесорима ефикасно и брзо комуницирају са гласовном командом. Можете очекивати звук високог квалитета без икаквог компромиса по питању трајања батерије и перформанси система.