• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Како да поправите грешку „Није инсталиран ниједан аудио излазни уређај“ у оперативном систему Виндовс 10

Како да поправите грешку „Није инсталиран ниједан аудио излазни уређај“ у оперативном систему Виндовс 10

techserving |
1537

Одређени број људи има проблема са звуком након инсталирања недавних ажурирања за Виндовс 10. Корисници пријављују грешку „Није инсталиран ниједан аудио излазни уређај“ и овај проблем је настао због проблема са компатибилношћу са Интел драјвером који је гурнут преко Виндовс Упдате-а.

Чини се да су проблеми са звуком широко распрострањени и корисници су их пријавили на Реддиту, као и на Мицрософт форуму за одговоре.

„Након ажурирања, звук не ради и приказује се порука о грешци „није инсталиран аудио излазни уређај“. Преузео сам најновије драјвере, све је ажурирано. Коришћење Интел ХД Аудио-а и Интел Дисплаи Аудио-а на Виндовс 10 64-битном“, рекао нам је један корисник.

Исправите грешку „Нема инсталираног аудио излазног уређаја“ помоћу Управљача уређајима

Да бисте исправили грешку „није инсталиран аудио излазни уређај“ помоћу Управљача уређаја, следите ове кораке:

Након примене горњих корака, управљачки програм Интел Смарт Соунд Тецхнологи (ССТ) би требало да нестане и ваш звук ће се вратити. Ако не видите побољшање, поново покрените систем и покрените алатку за решавање проблема са звуком.

Исправите грешку „Није инсталиран ниједан аудио излазни уређај“ помоћу командне линије

Да бисте исправили грешке аудио излаза помоћу командне линије, следите ове кораке:

Потражите одељак који истиче ове детаље:

How to fix “No Audio Output Device Is Installed” error on Windows 10

На горњој страници командне линије, требало би да пронађете „оемКСКСКСКС.инф“. Уверите се да сте пронашли тачно име драјвера, иначе бисте могли да уклоните погрешан драјвер, што би могло да онемогући друге функције у оперативном систему Виндовс 10.

Када откријете управљачки програм, покрените следећу команду у командној линији или ПоверСхелл-у:

пнпутил /делете-дривер оемКСКСКСКС.инф /унинсталл

У горњем формату замените оемКСКСКСКС.инф именом/верзијом драјвера коју сте раније открили.

Исправите грешку „Нема инсталираног аудио излазног уређаја“ на ХП уређајима

ХП је признао да постоји проблем који може спречити ХП рачунаре да користе аудио уређаје. ХП је такође поделио решење и компанија препоручује корисницима да деинсталирају погрешан драјвер како би решили проблеме са звуком.

Да бисте исправили грешку на ХП рачунарима, следите ове кораке:

Ако се проблем и даље јавља, ручно преузмите нове драјвере са веб локације произвођача након што уклоните покварени аудио драјвер.

Мицрософт признаје проблеме са звуком са недавним ажурирањима

Мицрософт је признао проблеме са звуком у оперативном систему Виндовс 10 и компанија је открила да је јуче случајно избачено погрешно ажурирање Интеловог драјвера које је онемогућило звук на неким конфигурацијама.

Мицрософт каже да је Интел аудио драјвер погрешно гурнут на уређаје и да је компанија већ повукла драјвер из Виндовс Упдате-а.

Компанија је додала да грешка уништава звук на Виндовс 10 верзији 1803 или новијој, али постоји решење.

Да бисте исправили грешку аудио излаза на рачунару, можете испробати кораке које препоручује Мицрософт:

Интел признаје проблеме са звуком након ажурирања драјвера

Интелов тим за подршку је потврдио да би корисници могли имати проблема са звуком након инсталирања КБ4464330 за Виндовс 10. Интел каже да су већ идентификовали проблем и да је увођење ажурирања за Виндовс 10 октобар 2018 паузирано на некомпатибилним Интел рачунарима.

Исправка за аудио грешку је укључена у ажурирање управљачког програма за Интел ГПУ и можете преузети Интел Грапхицс Дривер верзију 25.20.100.6326 који долази са Интел Дисплаи Аудио Дривер верзијом 10.25.0.10+.