• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Мицрософт уклања блок ажурирања за Виндовс 11 за кориснике ВиртуалБок-а

Мицрософт уклања блок ажурирања за Виндовс 11 за кориснике ВиртуалБок-а

techserving |
1148

Мицрософт је уклонио последњу заштитну блокаду за Виндовс 11 након што је Орацле решио познати проблем са ВиртуалБок-ом који је узроковао грешке и неуспешно покретање виртуелне машине када су инсталирани Хипер-В или Виндовс Хипервисор.

Заштитне мере спречавају кориснике да изврше надоградњу на Виндовс 11 како би заштитили своје системе од потенцијалних проблема са надоградњом, у овом случају, нестабилности софтвера узроковане проблемима компатибилности између Виндовс-а и ВиртуалБок-а.

„Орацле је решио овај проблем у ВиртуалБок-у 6.1.28 и новијим. Да бисте уклонили заштитно задржавање на свом уређају, мораћете да ажурирате на ВиртуалБок 6.1.28 или новији“, објаснио је Мицрософт у белешци која је додата на Виндовс здравствену контролну таблу преко викенд.

„Имајте на уму да ако не постоје друге мере заштите које утичу на ваш уређај, може проћи до 48 сати пре него што се понуди ажурирање на Виндовс 11, верзија 21Х2.“

Редмонд је применио блок ажурирања на све уређаје који користе Виртуалбок од дана када је Виндовс 11 објављен након корисничких извештаја о проблемима компатибилности са Орацле софтвером за виртуелизацију.

Корисници који покушају да ажурирају погођене системе добиће „ВиртуалБок. Ваш рачунар захтева најновију верзију ове апликације. Кликните на Сазнајте више за више информација о томе како да ажурирате ову апликацију“. поруку чак и када покрећете најновије издање.

Microsoft removes Windows 11 update block for VirtualBox users

Од тада, они који користе ВиртуалБок на својим рачунарима нису могли да надограде на најновију верзију Виндовс-а чак и ако су имали компатибилан хардвер и софтвер.

Неки корисници ће и даље бити погођени

„Ако немате инсталиран ВиртуалБок, али примате ово заштитно задржавање, можда имате апликацију која је заснована на ВиртуалБок-у или која има у пакету ВиртуалБок у оквиру своје инсталације“, додао је Мицрософт.

„Ако имате апликације које користе или креирају ВМ или системске слике, можда ћете морати да их ажурирате или деинсталирате да бисте уклонили ово заштитно задржавање.“

Док је Орацле радио на решавању овог проблема, Редмонд је такође обезбедио решење које би омогућило угроженим клијентима да ублаже заштитно задржавање, захтевајући од њих да деинсталирају Хипер-В, Виндовс Хипервисор или ВиртуалБок да би добили надоградњу на Виндовс 11.

Проблеми компатибилности између Орацле ВиртуалБок-а и Виндовс-а 11 били су иза последње заштите која је уклоњена за Виндовс 11, верзија 21Х2 након што је Мицрософт решио друге проблеме са:

Повезани чланци:

Мицрософт поправља познати проблем са ИЕ11 који блокира надоградњу оперативног система Виндовс 11

Мицрософт додаје блок за надоградњу на Виндовс 11 због познатог проблема са ИЕ11

Мицрософт додаје Оффице претплате у подешавања налога за Виндовс 11

Мицрософт тимови, Виндовс 11 хакован првог дана Пвн2Овн

Сопхос антивирус драјвер је изазвао БСОД-ове након ажурирања Виндовс КБ5013943