• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Виндовс 11: листа познатих и решених проблема (ажурирано: мај 2022.)

Виндовс 11: листа познатих и решених проблема (ажурирано: мај 2022.)

techserving |
1462

Мицрософт је објавио свој Виндовс 11 оперативни систем почетком октобра 2021. за јавност. Оперативни систем се постепено уводи у Виндовс Упдате на компатибилне Виндовс 10 уређаје као бесплатно ажурирање, али администратори морају да дозволе надоградњу пре него што се инсталира.

Виндовс 11 је такође доступан на новим рачунарима и као самостално преузимање и нова инсталација или надоградња.

Windows 11 has known issues that Microsoft confirmed. The current count of known issues is 2, the count of resolved issues is 23.

ADVERTISEMENT

Note: not all issues may have been confirmed by Microsoft officially. The recently disclosed AMD performance issue on Windows 11 has not been confirmed officially by Microsoft yet.

Виндовс 11: познати проблеми

Issue 022: Recovery discs created with the Backup and Restore app (Windows 7) may be unable to start.

Након инсталирања исправки за Виндовс објављене 11. јануара 2022. или новије верзије оперативног система Виндовс на погођеној верзији оперативног система Виндовс, дискови за опоравак (ЦД или ДВД) креирани коришћењем апликације за прављење резервних копија и враћање у претходно стање (Виндовс 7) на контролној табли можда неће моћи да се покрену.

Резолуција: Мицрософт ради на решењу.

ADVERTISEMENT

Issue 023: Some .NET Framework 3.5 apps might have issues

Након инсталирања ажурирања за преглед КБ5012643 или будућих исправки, неке апликације које користе .НЕТ Фрамеворк 3.5 можда неће да се отворе или ће имати друге проблеме.

Погођене апликације користе одређене опционе компоненте у .НЕТ Фрамеворк 3.5, као што су компоненте Виндовс Цоммуницатион Фоундатион (ВЦФ) и Виндовс Воркфлов (ВВФ).

ADVERTISEMENT

Решење: да бисте ублажили проблем, покрените следеће команде из повишеног прозора командне линије:

dism /online /enable-feature /featurename:netfx3 /all
dism /online /enable-feature /featurename:WCF-HTTP-Activation
dism /online /enable-feature /featurename:WCF-NonHTTP-Activation

Виндовс 11: решени проблеми

Issue 001: Compatibility issues with Intel “Killer” and "SmartByte" networking software

Мицрософт је потврдио проблеме са компатибилношћу између Интеловог мрежног софтвера, „Киллер и „СмартБите“, и оперативног система Виндовс 11 компаније.

УДП пакети могу бити испуштени на уређајима на које се проблем односи као последица „под одређеним условима“. Мајкрософт напомиње да корисници могу искусити да се веб странице учитавају спорије него обично и да друге Интернет услуге, укључујући услуге видео стримовања и ВПН услуге, такође могу бити спорије од очекиваног.

Резолуција: објављена у патцху за октобар 2021. у уторак (12. октобра 2021.)

Issue 002: Compatibility issues have been found between Oracle VirtualBox and Windows 11

Виртуелне машине можда неће успети да се покрену или се могу појавити друге грешке када се виртуелне машине покрену на Виндовс 11. Откривена је некомпатибилност између Виндовс 11 и Орацле-овог ВиртуалБок софтвера за виртуелизацију. Мицрософт је ставио блок надоградње на уређаје са инсталираним ВиртуалБок-ом.

Заобилазно решење: деинсталирајте Хипер-В или Хипервисор из Виндовс-а док се проблем не реши.

Решење: инсталирајте ВиртуалБок 6.1.28 или новију верзију. Блок надоградње се тада укида.

Issue 003: Compatibility issues with apps using some non-ASCII characters in their registry keys

Апликације које користе одређене не-АСЦИИ знакове у регистру се можда неће покренути или могу изазвати друге проблеме на Виндовс 11 уређајима. Грешке могу довести до плавог екрана.

Резолуција: Решено у КБ5006746.

Issue 004: Installation of printers via Internet Printing Protocol (IPP) might not succeed

Мицрософт истражује проблем због којег се инсталација ИПП, Интернет Принтинг Протоцол штампача, „не довршава успешно“. Компанија напомиње да се ИПП штампачи обично налазе у организацијама, а не у кућним окружењима.

Резолуција: решено

Issue 005: Custom printing properties might not be correctly provided to print server clients

Проблем утиче на комуникацију између сервера за штампање и клијента и доводи до тога да клијенти штампају користећи подразумеване вредности, а не користе подешавања сервера.

Проблем утиче само на сервере за штампање, а не на стандардно мрежно штампање.

Овај проблем је резултат неправилне израде датотеке са подацима која садржи својства штампача. Клијенти који приме ову датотеку са подацима неће моћи да користе садржај датотеке и уместо тога ће наставити са подразумеваним поставкама штампања. То неће утицати на сервере који користе подразумевана подешавања штампања и немају прилагођена подешавања за клијенте.

Заобилазно решење: Или ручно конфигуришите клијенте да користе жељену конфигурацију штампања или директно инсталирајте драјвере за штампање на клијенту.

Резолуција: решено

Issue 006: Installation of printers might fail when attempted over some network connections

Уређаји који се први пут повезују на мрежни штампач можда неће успети да преузму и инсталирају управљачке програме за штампач. Проблем се јавља само са серверима за штампање.

Заобилазно решење: Ручна инсталација драјвера штампача на клијентима. То утиче само на аутоматско преузимање и инсталирање драјвера за штампач.

Резолуција: решено

Issue 007: Some applications on devices that have AMD Ryzen processors might drop performance

Мицрософт и АМД су објавили исправке које се баве проблемима перформанси уређаја са АМД процесорима који покрећу Виндовс 11.

Уређаји са АМД Ризен процесорима могу да доживе кашњење у Л3 кешу након надоградње на Виндовс 11. Неке апликације осетљиве на време приступа перформансама меморијских подсистема могу бити погођене, укључујући апликације за дијагностику и бенцхмаркинг и одређене апликације за игре.

Резолуција: решено.

Issue 008: Receiving a prompt for administrative credentials every time you attempt to print

Виндовс може приказати упит за унос административних акредитива ако су сервер за штампање и клијент за штампање у различитим временским зонама.

Резолуција: решено.

Issue 009: Connections to printers shared via print server might encounter errors

Виндовс 11 клијенти за штампање могу да испоруче следеће грешке након инсталације КБ5006674. Поруке о грешци укључују следеће:

Заобилазно решење: Клијенти за штампање морају да инсталирају ажурирање за јануар 2021. пре него што сервери за штампање инсталирају горе поменуту КБ ажурирање.

Такође, администратори треба да обезбеде да безбедносне апликације или ВПН/мрежне апликације „омогуће клијентима за штампање да успоставе РПЦ преко ТЦП везе са сервером за штампање преко следећег опсега портова:“

Решење: Проблем је решен у КБ5007262.

Windows 11: list of known issues and resolved issues (updated: May 2022)

Issue 010: Snipping Tool and some built-in apps might not open or work as expected

Неке апликације и странице са подешавањима можда више неће почети од 1. новембра 2021. Мицрософт напомиње да је то узроковано дигиталним сертификатом који је истекао 31. октобра 2021. Ово утиче на следеће апликације и странице:

Заобилазно решење: инсталација опционе исправке КБ5006746 решава проблем за неке од наведених апликација, али не за све.

Резолуција: решено.

Issue 011: Microsoft Installer might have issues updating or repairing apps

Неке апликације можда неће успети да се ажурирају или поправе након инсталације КБ5007215 или новијих ажурирања.

Заобилазно решење: деинсталирајте погођену апликацију и поново је инсталирајте након успешног уклањања са уређаја.

Резолуција: Мицрософт ради на решењу.

Решење: проблем је решен.

Issue 012: UI elements and drawing within some apps may not work as expected

Након инсталирања КБ5006674 или новијег ажурирања, одређене апликације могу имати неочекиване резултате приликом приказивања неких елемената корисничког интерфејса или приликом цртања унутар апликације. Можда ћете наићи на овај проблем са апликацијама које користе ГДИ+ и постављају објекат оловке нулте (0) ширине на екранима са високим тачкама по инчу (ДПИ) или резолуцијом, или ако апликација користи скалирање.

Резолуција: решено with KB5007215.

Issue 013: Serbian (Latin) language pack might be unexpectedly removed

Српски језички пакет може бити уклоњен случајно, на пример након инсталирања ажурирања или надоградње, или покретањем Диск Цлеануп или Стораге Сенсе.

Решење: проблем је решен.

Issue 014: Compatibility issues with Intel Smart Sound Technology drivers and Windows 11

Одређене верзије драјвера за Интел Смарт Соунд Тецхнологи (Интел ССТ) могу узроковати грешке плавог екрана на систему.

Погођени управљачки програм ће бити назван Интел® Смарт Соунд Тецхнологи (Интел® ССТ) Аудио Цонтроллер у оквиру Системски уређаји у Управљачу уређаја и имаће назив датотеке ИнтцАудиоБус.сис и верзију датотеке 10.29.0.5152 и раније или 10.30.0.5152 и старије.

Заобилазно решење: инсталирајте нове верзије драјвера. Решава се инсталирањем драјвера 10.30.00.5714 и новијих или 10.29.00.5714 и новијих.

Issue 015: Applications using Win32 APIs to render colors might not work as expected

Неки уређивачи слика могу погрешно приказати боје на „одређеним ХДР екранима“ према Мицрософт-у.

Овај проблем се јавља када одређени Вин32 АПИ-ји за приказивање боја враћају неочекиване информације или грешке под одређеним условима. Нису погођени сви програми за управљање профилима боја, а очекује се да ће опције профила боја које су доступне на страници Подешавања оперативног система Виндовс 11, укључујући Мицрософт Цолор Цонтрол Панел, исправно функционисати.

Resolution: Microsoft is working on a resolution and expects it to be made available in late January.

Решено: у КБ5008353

Issue 016: The text cursor in some apps might move unexpectedly when using a Japanese IME

Текст унет коришћењем јапанског ИМЕ-а може бити унет ван реда или се курсор може неочекивано померити након инсталирања КБ5007262.

Решење: Проблем је решен помоћу враћања познатог проблема.

Issue 017: Certain IPSEC connections might fail

Инсталација исправке КБ5009566 може довести до неуспеха ИП безбедносних (ИПСЕЦ) веза „које садрже ИД добављача“.

Заобилазно решење: онемогућите ИД добављача у подешавањима на страни сервера.

Решено: у Кб5010795

Issue 018: Outlook search might not locate recent emails

Недавне е-поруке се можда неће појавити у резултатима претраге у апликацији Оутлоок за десктоп рачунаре у оперативном систему Виндовс 11. Погођене су е-поруке које се чувају локално у ПСТ или ОСТ датотекама. Такође може да утиче на ПОП и ИМАП налоге, као и на Мицрософт Екцханге и Мицрософт 365 хостоване налоге.

Заобилазно решење: Мицрософт предлаже да онемогућите Виндовс Десктоп Сеарцх, пошто ће Оутлоок тада користити уграђену претрагу.

Мицрософт ради на решењу.

Issue 019: Files might persist after resetting a Windows device

Неке датотеке можда неће бити уклоњене из Виндовс система када корисници покрену ручно ресетовање или даљинско ресетовање оперативног система. Мицрософт напомиње да ово утиче на уређаје са поново анализираним подацима, на пример, са ОнеДриве-а или ОнеДриве-а из предузећа.

Заобилазно решење: Мицрософт је објавио два решења:

Решење: Ажурирања из марта 2022. решавају проблем.

Issue 020: IE11 data might not be accessible after upgrading to Windows 11

Мицрософт блокира надоградњу са Виндовс 10 уређаја на Виндовс 11 оперативни систем ако је Интернет Екплорер 11 главни или примарни прегледач на уређајима.

Подаци Интернет Екплорер-а 11 можда неће бити доступни на Виндовс 11 уређају ако нису увезени у Мицрософт Едге пре покретања надоградње.

Решење: Мицрософт је решио проблем.

Issue 021: Devices might experience display issues when entering Safe Mode

Безбедни режим може да прикаже трепереће екран након инсталирања ажурирања за Виндовс 11 КБ5012643.

Уређаји који имају овај проблем могу да забележе системску грешку у Виндовс евиденцији догађаја, са извором „Винлогон“ и следећим описом: „Шелл се неочекивано зауставио и екплорер.еке је поново покренут.“

Решење: Мицрософт је решио проблем у ажурирању за преглед Виндовс 11 КБ5012643 и свим кумулативним исправкама које су уследиле.

Issue 024: Some apps using Direct3D 9 might have issues on certain GPUs

Виндовс уређаји са неодређеним ГПУ-има могу имати неочекивано затворене апликације или повремене проблеме са апликацијама које користе Дирецт3Д 9.

Такође бисте могли да добијете грешку у евиденцији догађаја у Виндовс евиденцији/апликацијама са неисправним модулом д3д9он12.длл и кодом изузетка 0кц0000094.

Резолуција: Решено у Кб5014019

Issue 025: You might see authentication failures on the server or client for services

Након инсталирања ажурирања објављених 10. маја 2022. на вашим контролерима домена, можда ћете видети грешке у аутентификацији на серверу или клијенту за услуге као што су сервер мрежне политике (НПС), услуга рутирања и удаљеног приступа (РРАС), радијус, проширени протокол за потврду идентитета (ЕАП ) и заштићени проширени протокол аутентификације (ПЕАП).

Резолуција: решено with out-of-band update.

ADVERTISEMENTSummaryArticle NameWindows 11: list of known issues and resolved issues (updated: May 2022)DescriptionHere is the full list of confirmed known issues and resolved issues of Microsoft's Windows 11 operating system.AuthorMartin BrinkmannPublisherGhacks Technology NewsLogoAdvertisement