• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Интел Цоре и9-12900К рецензија: Плави тим се вратио, монструозне перформансе су овде Откривен је Адблоцкер! Размислите о читању овог обавештења.

Интел Цоре и9-12900К рецензија: Плави тим се вратио, монструозне перформансе су овде Откривен је Адблоцкер! Размислите о читању овог обавештења.

techserving |
968
- Advertisement - ProsCons

У 2021. било је много ствари које су ме заиста одушевиле, а једна од њих морају бити нови Интел процесори 12. генерације, први 10нм базирани процесори за десктоп рачунаре компаније Интел коначно! Њихови Роцкет Лаке ЦПУ-и нису били ништа друго до потпуна катастрофа и Пат Гелсингер је брзо схватио шта Интел представља.

Брзо лансирање ових нових процесора 12. генерације за кратко време показало је колико је Интел очајнички желео да врати доминацију на тржишту игара. Заиста, њихов нови концепт малих + ВЕЛИКИХ језгара је функционисао прилично добро што је резултирало огромним повећањем броја језгара као и укупних перформанси.

Да, Интел Цоре и9-12900К који сам приметио само у вишеструким цурењима био је овде ради тестирања и био сам изненађен када сам видео перформансе! Примећујете 100% скок у броју језгара и не можете потпуно занемарити чињеницу да иако они достижу максимум од 3,90 ГХз, али представља изазов за прави Ризен 9 5950Кс са 16 језгара перформанси.

Иако су цене надуване, ако га добијете по Интеловом максималном МСРП-у од 599 долара, он је јефтинији од АМД-овог водећег Ризен 9 5950Кс (чије су цене такође недавно пале). У Индији, иако су тренутно обе цене подједнако, урадићемо одвојено поређење за оба, међутим, овде хајде да причамо само о Интелу.

Нови ФЛАГСХИП је ту, ослобађајући нову ЕРУ ЗА ИНТЕЛ

Садржај

Тхе Нев Арцхитецтуре

Да, Алдер Лаке је направио неке велике промене у погледу архитектуре и Цоре и9-12900К је назван најбољим процесором за игре на свету. Са максималним турбо појачањем до 5,2 ГХз и чак 16 језгара и 24 нити, при лансирању, Интел је обећао огромно повећање ИПЦ-а, као и снажне перформансе у играма.

- Advertisement -

Интел је изгубио своју играчку круну прошле године када је АМД лансирао Ризен 5000 серију процесора, док су скоро сви тестни столови користили АМД чипове, Роцкет Лаке није био ништа друго до губљење времена. Много промена које смо видели у Роцкет Лаке-у, као иу језграма Голден Цове-а, учинило је те 14нм чипове захтевнијим и неефикаснијим, међутим, у Алдер Лаке-у, са скупљеним 10нм процесом, Интел је у стању да убаци више језгара унутра.

Изненадили смо се када смо у цурењима видели да Интелов нови 16-језгарни ЦПУ води битку од врата до врата против АМД-овог правог 16-језгарног шампиона Ризен 9 5950Кс, међутим, заправо то даје. Иако ови нису толико ефикасни као АМД-ови Ризен 5000 процесори, али и даље испуњавају перформансе значи да се Интел вратио на прави пут, Цоре и9-12900К користи 125 В базни ТДП и може да искористи до невероватних 241 В.

Такође, имате најновију подршку за ДДР5 РАМ и прву у индустрији подршку за ПЦИе Ген 5 и доносите нове технологије као што је Интел Тхреад Дирецтор, који ће радити са Виндовс 11. Алдер Лаке је скалабилна архитектура, користи се са ЛГА1700 утичницом и опремљена је са способним иГПУ-ом који има 96 ЕУ Ксе архитектуре.

Intel Core i9-12900K review: The Blue team is back, monstrous performance is here Adblocker detected! Please consider reading this notice.

Спецификације

Спецификације тест конфигурације:

Захваљујући АСУС Индији што је омогућио ову рецензију, направићемо посебну рецензију за њихове нове матичне плоче 12. генерације засноване на Интел-у и ЛГА 1700 соцкет АИО хладњаке. РОГ серија прибора за игре и матичних плоча је такође одлична за прављење врхунских рачунара заснованих на новим Интел процесорима.

Продуктивност

До Интелових процесора 11. генерације са до 8 језгара, позивање на било који нови Интел ЦПУ за продуктивност уопште није била паметна идеја, међутим, ствари су се много промениле од лансирања десктоп ЦПУ-а 12. генерације или Алдер Лаке-С. Сада имате више језгара, са мањим који се ефикасно баве задацима за које није потребно толико енергије, а већа језгра се укључују када су најпотребнија.

Нова архитектура кеш меморије са 30 МБ Интел Смарт Цацхе коју видите у Цоре и9-12900К заједно са 14 МБ укупне Л2 кеш меморије чини разлику у перформансама. Алдер Лаке-С десктоп ЦПУ-и имају феноменалне перформансе са једним језгром, тако да ће оне апликације које профитирају од овога заиста имати користи.

С друге стране, као што сам вам рекао раније, са овим малим језграма није за шалу јер испоручују значајне перформансе, а бенчмаркови које имамо доказују колико је конкуренција овог пута близу. Потпуно сам задивљен Интеловим резултатом и као целокупни пакет, иако троши више снаге од АМД-а, и даље поставља нови ниво који вас може лако одушевити.

Као што видите у тестовима, Интел Цоре и9-12900К одваја конкуренцију у једном језгру и јасно се премјешта са Ризен 9 5950Кс, такође га надмашујући у многим тестовима. Ово га лако чини правим водећим производом Интел-а који је ту да да своју изјаву и поново за продуктивност можемо препоручити Интел.

Међутим, једна ствар коју треба да имате на уму је да ако купујете овај ЦПУ, уверите се да имате одговарајући хладњак, што је најважније АИО. Такође морате имати напојне са златном оценом јер троше много енергије, што је лоша страна у поређењу са АМД-ом, а ипак за одличне перформансе, мислим да то можете да поднесете.

Најважнија ствар приликом коришћења Интел процесора 12. генерације биће коришћење добре матичне плоче засноване на ЛГА 1700 сокету. АСУС има заиста јаку линију Интел матичних плоча 12. генерације које свакако треба да проверите и користите ДДР5 РАМ за најбоље перформансе.

Овде смо користили нови ДДР5 РАМ индијског бренда Астра са АРГБ подршком преко АСУС Аура Синц и других, док што је најважније може да се похвали брзинама до 4800МХз што заправо помаже овим новим Интел процесорима. Такође, користите Виндовс 11 за најбоље перформансе јер нова технологија Тхреад Дирецтор компаније Интел ради само са новим Виндовс-ом.

Иако нисмо много оверклоковали, али имајте на уму ако имате напојну јединицу од 800В+ злата, можете лако оверклоковати Цоре и9-12900К и добити феноменалне резултате. Очигледно, укупна израда ових нових процесора заснованих на Интелу ће вас без сумње много коштати, али вреди ако желите најбоље Интел подешавање.

Гаминг

Па, Интел је више пута наглашавао своје перформансе у играма пре и после лансирања ових процесора Алдер Лаке 12. генерације и заиста је Интел Цоре и9-12900К лако најбољи процесор за игре на свету. Са лудим перформансама са једним језгром, раздире конкуренцију и даје брзину кадрова, што никада нисам видео.

Овде смо наменски користили РТКС 3070 Ти да видимо колику разлику би ЦПУ могао да направи разлику у играма сам по себи. Интел-ов нови водећи ЦПУ није само учинио игрице приступачним, већ заиста уживао, што раније није било када сам покушао са својим Ризен 7 5800Кс.

Заиста сам био одушевљен играчким перформансама Цоре и9-12900К као да је трошио много енергије уз кратко повећање турбо фреквенције током играња, што је заиста учинило искуство течним. Како већина игара и даље ужива у перформансама једног језгра, бројке ће заиста одражавати оно за шта је ЦПУ способан.

Ево свих мерила за игре:

Као што видите у свим играма, Цоре и9-12900К је сам направио разлику тако што је повећао брзину кадрова, а чак је и са РТКС 3070 Ти средњег опсега помогао да се добије 60 ФПС при високим поставкама 4К у већини модерних игара. Док ако желите да смањите бројеве у Баттле Роиал играма, лако ћете добити огромне бројеве са Цоре и9-12900К.

Све у свему, у игрицама, Интел сада потпуно добија предност и лако надмашује Ризен 5000 серију, желите да видите напред у поређењу са Ризен 9 5950Кс? Пазите на наш простор јер ћемо ускоро донети детаљно поређење између Интел и АМД водећих ЦПУ-а.

Пресуда

Најбољи део ових нових Интелових чипова није само то што ће потрошачи добити најбоље перформансе које су увек захтевали од Интела, већ смо коначно добили нешто због чега смо узбуђени. Да, мораћете да потрошите много новца да бисте направили Интел ПЦ-ове 12. генерације, али са новом технологијом као што је подршка за ДДР5, ПЦИе Ген 5 и више, Интел се заиста вратио у трку.

До сада је АМД био једина опција за све који су желели апсолутно најбоље перформансе продуктивности, међутим, сада се ствар потпуно променила. Интел Цоре и9-12900К очигледно није тако ефикасан као АМД-ов Ризен 5000, али, ако имате одговарајуће хлађење као што је РОГ РИУЈИН ИИ РГБ АИО Ликуид ЦПУ хладњак, можете лако укротити ову звер.

Дакле, да постоји фраза да новац привлачи перформансе, рекао бих да је Цоре и9-12900К сада вредан потрошње за играче као и за креаторе. Имајте на уму ТДП и грејање, па, ако можете да се носите са њима, добијате апсолутно најбоље и у игрању игара и у продуктивности.

Купите Интел Цоре и9-12900К: хттпс://амзн.то/3ДјБАрВ

Опширније:

- Advertisement -