• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Интел Ево: Ако желите нешто ново, морате престати да радите нешто старо

Интел Ево: Ако желите нешто ново, морате престати да радите нешто старо

techserving |
1231

Питер Дракер, чувени консултант за менаџмент, едукатор и аутор, имао је репутацију да наглашава зашто су иновације потребне у сваком успешном послу. Изрека горњег наслова не може бити прикладнија када се процени енергија и ресурси које Интел улаже у своју Ево платформу. Прва фаза Интел Ево представљена је 2020. године и представљала је другу итерацију пројекта Атхена, који је покренут 2019. У својој суштини, ови подухвати представљају Интелову будућу визију ПЦ простора, не само на нивоу силикона и функција, већ и од фактор форме и становиште модела употребе. Док традиционални ОЕМ произвођачи рачунара раде (и урадили) сјајан посао у области иновација производа у последњих неколико година, цела ПЦ индустрија тражи од Интела да пружи детаљан увид у то куда се, по њиховом мишљењу, креће тржиште рачунара.

На ЦЕС 2022, Интел је представио своје треће издање Ево. Нове инкременталне кључне спецификације су у потпуности фокусиране на стварање револуционарног искуства на лаптопу, изграђеног око одзива „било где“, трајања батерије у „стварном свету“, „тренутног“ буђења, брзог пуњења и побољшане „интелигентне“ сарадње. На високом нивоу, очигледно је да Интелов маркетиншки и инжењерски тим препознаје да сутрашњи лаптоп рачунари морају драматично еволуирати како би се позабавили променама модела употребе (и изазовима) које је даљински рад представио данашњим корисницима.

Конкретно, Интел означава следеће спецификације у лаптоп рачунару који ће бити признати као треће издање Ево решења:

Интел је оригиналној Ево спецификацији додао оно што описује као „Интелигентна сарадња“. Ова могућност је посебно интригантна јер наглашава Интелов нагласак на испоруку врхунског видеа и врхунског звука за искуство видео конференција. У практичном смислу, ово значи да би Ево лаптоп могао да покреће више апликација за сарадњу у исто време (свакако није невероватан сценарио као што ће већина удаљених радника потврдити) без погоршања укупног одзива система и трајања батерије. Идући корак даље, Интелов пакет за перформансе повезивања користи вештачку интелигенцију и Ви-Фи 6Е имплементацију компаније да оптимизује искуство бежичне мреже док управља кључним комуникационим саобраћајем). Коначно, с обзиром на позадинске филтере за удаљене раднике (да не спомињемо произвођаче подкаста) данас, убрзање вештачке интелигенције може да поједностави ефекте сликања камере.

MORE FROMFORBES ADVISOR

Најбоље компаније за осигурање путовања

ByAmy DaniseEditor

Најбољи планови путног осигурања Цовид-19

ByAmy DaniseEditor

Које су импликације на ЦПУ Интелове следеће генерације Ево спецификација?

Intel Evo: If You Want Something New, You Have To Stop Doing Something Old

At CES 2022, Intel broke some news announcing that some 12th Gen Intel H-series systems are now included in the Evo platform spec. Laptops with these CPUs, according to Intel, must comply with the Evo spec as mentioned earlier, as well as use H-series CPUs that draws 35W to 45W TDPs and utilize Intel’s Arc Discrete GPU with Intel Deep Link. Intel also believes that these laptops must employ a “creator-oriented” display between 15” and 16” in size.

Ова промена је значајна. Иако је израз „оријентисан на креаторе“ донекле двосмислен, ова промена спецификације оригиналних Ево смерница изражава Интелово уверење да су екрани лаптопа већи од 15“ потребни професионалним креаторима садржаја. Не би било изненађујуће да ће ПЦ ОЕМ-ови који имплементирају ову спецификацију такође користити минималне нивое осветљености и потенцијално ХДР подршку која додатно разликује ове производе на тржишту.

Стижу склопиви рачунари

Склопиви дисплеји у категорији паметних телефона направили су велики потрес неколико година када је Самсунг најавио свој З Фолд, а продаја није прецизно погодила земљу због бриге о трошковима и издржљивости. Да не останемо без речи, Интел је на ЦЕС 2020 показао свој доказ концепта „Хорсесхое Бенд“, у суштини таблет са екраном осетљивим на додир од 17 инча који би могао да се склопи у традиционалну конфигурацију лаптопа на преклоп. Отприлике у исто време, Леново је најавио свој ТхинкПад Кс1 Фолд, али рецензије производа су биле слабе јер је његова цена била висока и нудила релативно осредње перформансе.

Са најновијом итерацијом Ево спецификације, Интел сада верује да има одговарајућу платформу за заиста користан склопиви лаптоп пошто је технологија екрана сазрела до степена да ће бити практичнија и исплативија за уградњу у више модела. Интел је знао који произвођачи оригиналне опреме могу понудити склопиве моделе, али претпостављам да би 2022. могла бити година заиста привлачног, склопивог лаптопа без компромиса.

Неке закључне мисли

Иако је Интелов рекорд у иновацијама био импресиван током своје 54-годишње историје, компанија је имала удео у неким упадљивим посртајима, укључујући споро прихватање СоЦ понуде, затечена неспремним порастом паметних телефона и таблета, као и неочекиване грешке у производњи у производњи мањих чипова који имају предности управљања напајањем и трајања батерије без угрожавања перформанси.

Осим тога, тешко је не бити импресиониран Интеловим напретком у области иновација лаптоп рачунара. Мало компанија на планети има маркетиншке и инжењерске ресурсе у било којој технолошкој категорији, да не помињемо кредибилитет, за стварање северне звезде за тржиште лаптопа и индустрију да се окупе.

Феномен рада на даљину створио је невероватну прилику за Интел да настави да приказује своје технолошке иновације, али да пословним корисницима и потрошачима пружи решења која решавају проблеме из стварног живота. Данашњим радницима на даљину су потребни лаптопи са целодневним трајањем батерије који се брзо пуне и раде са врхунским перформансама без обзира да ли су повезани са утичницом наизменичне струје или не. Компанија је покренула нове факторе облика (као што су 2-1 и конвертибилни дизајни) који су поново замислили категорију лаптопа током протекле деценије. Дизајн лаптопова са склопивим екраном нуди још један ниво иновацијског потенцијала који ће бити фасцинантно посматрати током следеће године, посебно имајући у виду ова недавна побољшања Ево платформе.

Једноставно речено, Интел зна да мора да испроба ствари које никада раније нису покушане. То је свакако лакше рећи него учинити, али Интелови изузетно блиски односи са ПЦ ОЕМ-ом, који су неговани деценијама, довели су их у веома јаку позицију да артикулишу своју визију будућности. Као и Пројецт Атхена, Ево је на крају Интелов нацрт за оно за шта компанија верује да је архетип премиум лаптопа, направљен на основу његовог свеобухватног истраживања о томе како корисници користе своје уређаје у стварном животу, као и њихових болних тачака. Уз огромна побољшања употребљивости која је Виндовс 11 схватио у протеклих неколико година, асортиман изузетних лаптоп уређаја са иновативним дизајном облика никада није био бољи на тржишту. А то је одлична ствар за пословне кориснике и потрошаче који цене оптимизовану продуктивност, флексибилност радног стила и бескомпромисне перформансе система.