• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Digitalni život / 5 saveta za uvećavanje skladišta telefona

5 saveta za uvećavanje skladišta telefona

techserving |
2648

Lako je osećati se preopterećeno kada pokušavate da pratite datoteke na telefonu. A ako ste težak korisnik, može vam se činiti da ne postoji način da sve pretočite na jedan uređaj. Dobra vest je da postoji mnoštvo načina za upravljanje skladištem i oslobađanje prostora. Iako je tačno da telefon verovatno neće imati dovoljno prostora za sve, postoje koraci koje možete preduzeti da biste bili sigurni da ćete na najbolji način iskoristiti ograničen prostor telefona. Evo pet saveta za uvećavanje skladišta telefona.

5 saveta za uvećavanje skladišta telefona  

Deklariši telefon nepotrebnih aplikacija i datoteka


Jedan od najlakših načina da oslobodite prostor na telefonu jeste brisanje nekoručne aplikacije. Izbrišite sve aplikacije koje niste otvorili mesecima ili godinama i obrišite fotografije i video zapise koji više nisu relevantni. Ako imate mnogo dodatnog prostora na telefonu, razmislite i o brisanju neke muzike ili filmova ili ih možete premestiti na poseban uređaj za skladištenje. Iako ćete možda biti u iskušenju da zadržite mnogo aplikacija na telefonu, one zauzmu prostor i mogu da uspore telefon. Takođe bi trebalo da deklarišete telefon s vremena na vreme, da se uverite da skladištite samo stvari koje ćete zaista koristiti.


Korišćenje skladišta u oblaku


Ako pametni telefon ima oblak, onda je skladište u oblaku dobra opcija za fotografije i video zapise, kao i za dokumente, datoteke i druge podatke koje želite da sačuvate, ali koji vam nisu potrebni na telefonu. Skladište u oblaku je u osnovi kao da imate eksterni čvrsti disk za telefon koji vam omogućava da skladištite datoteke u oblaku umesto da zauzimate prostor na uređaju. Zatim možete da pristupite ovim datotekama sa bilo kog mesta, bilo preko računara ili drugog uređaja i da ih čuvate dok ne odlučite da ih izbrišete. To znači da ako vam se telefon pokvari ili se izgubi, sve u oblaku će biti bezbedno i zvučno.


Redovno obriši keš memoriju


Jednostavno rečeno, keš je kolekcija podataka uskladištenih u memoriji telefona kojima aplikacija može brzo da pristupi kada je to potrebno. Keš memorije su korisne jer omogućavaju aplikacijama da brzo i lako preuzimaju informacije, ali takođe mogu da zauzmu mnogo prostora za skladištenje na uređaju ako se povremeno ne briraju. Ako se ne proveri, keš memorija se vremenom može nakupiti do te mere da telefon može da postane spor dok pokušava da učita sve te podatke. Keš memoriju možete da obrišite u podešavanjima skladištenja telefona i to bi trebalo da radite periodično kako biste se uverili da telefon radi što je brže i efikasnije moguće.


Nabavite dodatno skladište


Ako skladište u oblaku nije vaša stvar ili jednostavno želite da imate više prostora na uređaju, možda ćete želeti da kupite microSD karticu. Ove kartice su male i mogu se ubaciti u konektor memorijske kartice telefona. One dolaze u različitim veličinama, tako da bi trebalo da izaberete onu koja ima dovoljno prostora da zadovolji vaše potrebe. Možete se čak opredeliti i za spoljni čvrsti disk. One su veće i imaju tendenciju da drže više podataka od microSD kartica. Iako možda izgleda kao bol što moram da vučem oko spoljnog hard diska, vredi. Moći ćete da uskladištite sve fotografije i video zapise, kao i sve druge datoteke koje želite da čuvate. A ako planirate da dobijete novi telefon koji će zadovoljiti vaše potrebe za skladištenjem, postoji mnoštvo odličnih opcija na HONOR black friday 2022 koje možete izabrati.


Korišćenje aplikacije za optimizaciju skladišta


Aplikacija za optimizaciju skladišta vam može pomoći da na najbolji način izvučete iz skladišta telefona tako što ćete se uveriti da aplikacije ne zauzimaju više prostora nego što je potrebno. Neke od ovih aplikacija takođe imaju funkcije koje vam mogu pomoći da obrišete keš memoriju ili izbrišete stare datoteke. Oni vam u suštini pomažu da upravljate skladištem telefona i pojednostavljujete proces pronalaženja i brisanja nepotrebnog zakrčenja. A ako imate Android telefon, velike su šanse da već ima ugrađenu funkciju optimizacije skladištenja. U suprotnom, postoji mnoštvo besplatnih aplikacija za optimizaciju skladišta koje možete odabrati.


5 saveta za uvećavanje skladišta telefona  

Zakljuиak


Sve u svemu, postoji mnogo načina na koje možete da izvučete na najbolji način iz skladišta telefona. Dakle, sledeći put kada osetite da vam telefon ponestaje prostora, isprobajte jedan ili nekoliko ovih saveta. Nikada ne znate šta će vam uspeti, a nadamo se da ćete uspeti da poboljšate situaciju skladištenja telefona. A pošto su ovo samo neki od načina da maksimalno povećate skladište na telefonu, uvek možete da eksperimentišete, mešate i podudarate se sa drugim metodama.