• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Digitalni život / Kako napraviti Vlog pomoću pametnog telefona?

Kako napraviti Vlog pomoću pametnog telefona?

techserving |
2273

Od "uradi sam" tutorijala do vlogova koji dokumentuju svakodnevni život, postoje razni kreativni načini na koje možete da koristite pametni telefon za pravljenje vloga. Za pokretanje vam nije potrebna skupa oprema, pa čak ni računar – sve što vam je potrebno je telefon i malo kreativnosti. Evo šest jednostavnih koraka za početak pravljenja sopstvenog vloga danas.

Kako napraviti Vlog pomoću pametnog telefona?  

6 koraka za pokretanje Vloga


Odaberite temu


Prvi korak je da odaberete temu svog vloga. Ovo može biti bilo šta, od dokumentovanja vaše svakodnevne životne svedočije do deljenja određenog hobija ili interesovanja. Kada se odlučite za neku temu, vreme je da počnete da razmenjujete neke video ideje.


Brainstorm video ideje


Razmislite o tipovima video zapisa koje biste mogli da napravite koji bi bili zanimljivi i angažovani za vašu namenjenu publiku. Nekoliko ideja bi moglo da bude obilazak vašeg doma, pokazivanje nove odevne kombinacije, kuvanje omiljenog recepta ili deljenje korisnog saveta ili tutorijala. Kada imate neke ideje, vreme je da počnete da planirate video zapise.


Planiranje video zapisa


Za svaki video, koji želite da napravite, zapišite kratak prikaz strukture onoga što ćete raditi i govoriti u videu. Ovo ne mora da bude ništa detaljno – nekoliko rečenica za svaki video bi trebalo da bude dovoljno. Planiranje unapred će vam pomoći da se uverite da su video zapisi kohezivni i da dobro teku od jednog do sledećeg.


Prikupite zalihe


Sada je vreme da prikupite sve namirnice koje će vam biti potrebne za vašu vlogeru avanturu. Prva stvar koja vam je potrebna je pametni telefon, u današnje vreme postoji mnogo pametnih telefona koji imaju neke funkcije za vlogovanje. Na primer, Honor 70 ima solo režim presecanja koji jednim klikom može da snimi video izabrane osobe bez pomeranja telefona (Solo view). Sada se HONOR 70 black friday bavi, možete ga dobiti po pristupačnijoj ceni. Šta više, ako planirate da radite bilo kakve tutorijale za šminkanje, na primer, biće vam potrebne stvari kao što su šminka, četkice i ogledala. Ako ćete raditi video snimke kuvanja, pobrinite se da pri ruci imate sve sastojke i zalihe za kuvanje koje će vam biti potrebne. Kada sve sakupite, vreme je da počnete da snimate!


Kako napraviti Vlog pomoću pametnog telefona?  

Snimanje video zapisa


Sada počinje zabavni deo – vreme je da počnete da snimate svoje spotove! Počnite sa bilo kojom video idejom koja vam je najlakša ili najudobnija, a zatim se probijte do liste dok ne snimite sve video zapise sa liste. Ako je moguće, snimite sve video zapise u jednom sedećem položaju tako da održavaju sličan osećaj i energiju u celom svetu.    


Uređivanje i objavljivanje video zapisa


Kada snimite sve video snimke, vreme je za poslednji korak: uređivanje i objavljivanje! U zavisnosti od tipa telefona koji imate, možda postoji ugrađeni softver za uređivanje koji možete da koristite (na primer, iPhone korisnici mogu da iskoriste iMovie). Ako ne, ne brinite – postoji mnoštvo sjajnih besplatnih video uređivača dostupnih na mreži (HitFilm Express je jedna od opcija). Jednostavno ubacite svoje video zapise u urednika po vašem izboru i kreatijte se! Kada budete zadovoljni kako izgledaju, objavite ih na YouTube-u ili bilo kojoj drugoj platformi po vašem izboru i podelite ih sa svetom!  


Zakljuиak


Pravljenje vloga pomoću pametnog telefona je odličan način da budete kreativni, dokumentujete svoj život i povežete se sa drugima. Prateći gorenavedene jednostavne korake, možete očas roku pokrenuti sopstveni vlog!