• Tehnologija
  • Električna oprema
  • Materijalna Industrija
  • Digitalni život
  • Politika privatnosti
  • O nama
Location: Home / Tehnologija / Исправите грешку на плавом екрану ИнтцАудиоБус.сис у оперативном систему Виндовс 11

Исправите грешку на плавом екрану ИнтцАудиоБус.сис у оперативном систему Виндовс 11

techserving |
1199

If you are facing any issue with drivers for Intel Smart Sound Technology (Intel SST) on Windows 11 or Windows 10, then we have a few solutions that can help you fix the IntcAudioBus.sys Blue Screen error.

Шта је ИнтцАудиоБус.сис на Виндовс 11?

Мицрософт и Интел су пронашли проблеме са компатибилношћу са одређеним драјверима за Интел Смарт Соунд Тецхнологи (Интел ССТ) и Виндовс 11. Уређаји који имају ове некомпатибилне драјвере добијају грешке са плавим екраном. Према Мицрософт-у, назив погођеног драјвера је Интел® Смарт Соунд Тецхнологи (Интел® ССТ) аудио контролер, који се налази у Управљачу уређаја у оквиру Системски уређаји. Има име датотеке ИнтцАудиоБус.сис са верзијама датотеке 10.29.0.5152 и раније или 10.30.0.5152 и раније.

Fix IntcAudioBus.sys Blue Screen error on Windows 11

Да би спречио проблем, Мицрософт је зауставио надоградњу Виндовс 11 на оне уређаје са проблемима компатибилности. Хајде да видимо како можемо да поправимо грешку плавог екрана ИнтцАудиоБус.сис на Виндовс 11.

Поправите грешку плавог екрана ИнтцАудиоБус.сис у оперативном систему Виндовс 11

Следећа решења могу вам помоћи да поправите грешку плавог екрана ИнтцАудиоБус.сис.

Уђимо у детаље сваког поправка.

1] Update Driver

Проверите да ли је доступно ажурирање за управљачке програме Интел® Смарт Соунд Тецхнологи и инсталирајте их. Да бисте исправили грешку на плавом екрану, управљачки програм треба да буде 10.30.00.5714 и новији или 10.29.00.5714 и новији. Ажурирања би била доступна на веб локацији произвођача уређаја.

2] Run Online Blue Screen Troubleshooter

Мицрософт је омогућио онлајн алатку за решавање проблема са плавим екраном за кориснике Виндовс-а. То је програм заснован на претраживачу који открива и решава проблеме. Покрените Онлине Блуе Сцреен Троублесхоотер да бисте решили проблем са Интел Смарт Соунд технологијом.

3] Downgrade Windows

Мицрософт је зауставио ажурирање Виндовс 11 за те уређаје са проблемима који нису компатибилни са управљачким програмима Интел® Смарт Соунд Тецхнологи. Ако је ваш уређај ажуриран пре тога или сте ажурирали ручно, препоручује се да га вратите на Виндовс 10 да бисте нормално користили рачунар без икаквих грешака.

4] Perform System Restore

Враћање система помаже вам да доведете рачунар у претходно стање у којем нема грешака. Такође можете да вратите свој рачунар на време када ваш рачунар ради добро без икаквих грешака.

Шта ради управљачки програм Интел Смарт Соунд Тецхнологи?

Дривери Интел Смарт Соунд Тецхнологи обрађују дигиталне сигнале који управљају аудио, говорним и гласовним интеракцијама. Без Интел ССТ драјвера, сви сигнали у вези са звуком остају необрађени и корисник не може да слуша или креира звук на уређају.

Related Read: Fix Channel Surround Sound not working in Windows 11/10.